11/09/2012
Editoria, scarica la Newsletter LEM-Italia del mese di settembre
20/06/2012
“Premio Lupo“, scarica il bando del concorso letterario
11/04/2012
‘Accenti Dauni“, il secondo numero del magazine sulle minoranze linguistiche
03/01/2012
Accenti Dauni, gazeta e Minoriteteve Gjuhėsore tė Kapitanatės
09/11/2011
U hap te Sala e Kėshillit tė Bashkisė sė Qeftit njė Kurs Alfabetizimi Arbėresh
28/10/2008
Lėnda: Kuvend me temė “Atlasi Dialektologjik i Gjuhės Shqipe” (Napoli, 30 tetor 2008 – Greēi (Avelino), 31 tetor 2008)

LINK

Site Institucionale

Siti i Departamentit për Çështje Krahinore çë ishtë kompetent në lëndë për mbrojtjen e Pakicave Gjuhësore.
http://www.affariregionali.it

Siti institucionali Krahinës së Puljës
http://www.regione.puglia.it


Site të dedikuar gjuhës dhe kulturës Frangoprovençale

Siti i Shoqatës kulturore FP (çë ndodhet ka Piemonti) për përhapjen dhe nxitjen në shtetin italian të gjuhës dhe kulturës frangoprovençale.
http://www.francoprovenzale.it

Portal i krahinave transkufirorë i frengjishte-sviceriane-italiane ku janë të folura variantet e gjuhës frangoprovençale.
http://www.arpitania.ch

Siti ufical i Konsultës Provençale, shoqata kulturore për mbrojtjen dhe vlerësimin e gjuhës, kulturës dhe tradicioneve provençale.
http://www.consultaprovenzale.org

Siti ufical, dygjuhshëm në italisht dhe në frengjisht, të Krahinës autonome Valli i Aostës.
http://www.regione.vda.it/default_f.asp


Site të dedikuar gjuhës dhe kulturës arbëreshe

Siti i Sportelit Gjuhësor Provinçal i Kozencës.
http://www.linguistica.unical.it/sportellolinguistico

Arbitalia siti i kulturës shqiptare i dedikuar shqiptarëve të Italisë.

http://www.arbitalia.it


Site të dedikuar gjuhës dhe kulturës Gallo-italike

Sit informativ për idjomat gallo-italike të Sicilisë.
http://www.iti-itas.com/galloitalico/default.htm

Sit informative për idjomët gallo-italik të Bazilikatës.
http://www.galloitalico.it


Site të dedikuar gjuhës dhe kulturës Grekanike

Site të dedikuar gjuhës Grekanike, mbrojtjes së sajë në Greqinë Salentine (LE).
http://www.grikamilume.com

Në portalin turistik-kulturor të Greqisë Salentine, një secion i madh isht i dedikuar grikos, me dokumenta në gjuhë dhe fjalorë.
http://www.greciasalentina.org/L_Html/lingua.htm


Site të dedikuar gjuhës dhe kulturës Sarde

"Su portali de sa lìngua sarda", web-magazine sarde i kulturës dhe aktualitetit.
http://www.sardu.net

Siti gjuhësor, gramatikor dhe letërsi, në sardisht, i gatshëm edhe në versione italishte dhe englishte.
http://www.limbasarda.it


Site të dedikuar gjuhës dhe kulturës Catalane

"Diari electrònic independent" njoftim web algerez katalan, për aktualitetin, kulturën dhe politikën lokale dhe gjenerale.
http://www.vilaweb.com/alguer


Site të dedikuar gjuhës dhe kulturës Kroate

http://www.ethnic.isig.it/croita.htm

http://www.croatidelmolise.it

http://www.mundimitar.it


Site të dedikuar gjuhës dhe kulturës Friulane

http://www.filologicafriulana.it

http://www.gropfurlan.org

http://www.lenghe.net

http://www.friul.net

www.istitutladinfurlan.it


Site të dedikuar gjuhës dhe kulturës gjermanofonike-cimbra

http://www.cimbri.it

http://www.jus.unitn.it/icmc

http://www.generell.de/cimbri/italian/homei.htm


Site të dedikuar gjuhës dhe kulturës Ladine

www.c11.tn.it

www.dolomitinetwork.com

www.gfbv.it

www.istladin.net

www.ladinia.net

www.ladinsdalfriul.org

http://www.vejin.com


Site të dedikuar gjuhës dhe kulturës Mokeane

http://www.jus.unitn.it/icmc

http://www.valledeimocheni.it


Site të dedikuar gjuhës dhe kulturës Sllovene

http://www.slov.it


Site të dedikuar gjuhës dhe kulturës Germane

http://www.gvcc.net


Site të dedikuar gjuhës dhe kulturës Walsereze

http://www.varasc.it

http://www.walserland.org


Site të tjerë me interes gjeneral

Siti i komitetit nacional italian me pakica entogjuhësore.
http://www.etnieitalia.it

Siti i Sportelit Gjuhësor për nxitjen e pakicës së Provinçës Autonome e Trentit.
http://www.minoranzelinguistiche.provincia.tn.it/sportello_minoranze

Siti i pakicës gjuhësore kalabreze (Grekenike, arbëreshe dhe oçitane).
http://tismappe.calabriaweb.it/MinoranzeLinguistiche/grecanici.html

Sipas Ligjit 482/99 në lëndën e mbrojtjes së pakicave gjuhësore
Projekt | Sporteli gjuhësor | Download | Link