Sporteli gjuhësor Provinçal (SGP) për pakicat gjuhësore historike të Kapitanatës, u le në 2006 për të ruajë bashkësitë e gjuhës dhe të kulturës arbëreshe (Qefti e Kazalveqi i Puljës) e ato të gjuhës dhe kulturës frangoprovençale (Çell i S. Viti dhe Fait) të pranishme në territorin provinçal sipas Ligjit n. 482 të 15/12/1999 ...vazhdo

 
03/01/2012
Accenti Dauni, gazeta e Minoriteteve Gjuhėsore tė Kapitanatės
09/11/2011
U hap te Sala e Kėshillit tė Bashkisė sė Qeftit njė Kurs Alfabetizimi Arbėresh
28/10/2008
Lėnda: Kuvend me temė “Atlasi Dialektologjik i Gjuhės Shqipe” (Napoli, 30 tetor 2008 – Greēi (Avelino), 31 tetor 2008)
 
11/09/2012
Editoria, scarica la Newsletter LEM-Italia del mese di settembre
20/06/2012
“Premio Lupo“, scarica il bando del concorso letterario
11/04/2012
‘Accenti Dauni“, il secondo numero del magazine sulle minoranze linguisticheSipas Ligjit 482/99 në lëndën e mbrojtjes së pakicave gjuhësore
Projekt | Sporteli gjuhësor | Download | Link